Jong Belegen weer op de planken

 • 16 februari 2024

Ook dit jaar verschijnt toneelgroep Jong Belegen weer op de planken om haar publiek weer een middagje onbezorgd genieten te bezorgen. Het is deze keer dubbel lachen geblazen, want er zijn liefst twee komische eenakters te zien. 


lees verder

VOORLICHTINGSMIDDAG VALPREVENTIE - 19 maart

 • 2 februari 2024

Ongeveer een derde van de - over het algemeen gezonde - mensen van 65 jaar en ouder valt minstens een keer per jaar. Zorgelijk is dat het cijfer van valincidenten en de ernst van de complicaties ervan met de leeftijd toenemen.


lees verder

Koffie-ochtenden in 2024

 • 9 januari 2024

Ook in 2024 organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel weer gezellige contactmomenten, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kan genieten.


lees verder

Kijk op kunst "Langzaam Kijken"

 • 28 december 2023

Dinsdag 19 december 2023 was de “laatste” les “Langzaam Kijken” 
Onze docent Harrie Frijns start weer op 9 januari 2024 met zijn lessen.


lees verder

Seniorenkoor SAB dertig jaar

 • 18 oktober 2023

Het koor van stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) bestaat 30 jaar. Dit werd onlangs in zaal Koinonia gevierd met een gezellig samen zijn.Jacob Graansma is inmiddels ook 30 jaar dirigent en twee dames Leida Wanders en Dolly Baltussen zijn 30 jaar lid van het koor.  


lees verder

Dag van de Ouderen

 • 10 oktober 2023

Op 4 oktober organiseerden de seniorenvereniging KBO en de SAB in de binnentuin van de Gouden Appel weer de Dag van de Ouderen. Twee vliegen in één klap: in de ‘Week tegen de eenzaamheid’ een extra dag om aandacht te geven aan de ouderen, bij wie eenzaamheid ook een veel voorkomend probleem is.


lees verder

Cursus Spaans voor beginners

 • 20 september 2023

Senioren Actief Bemmel start misschien met de cursus Spaans voor beginners. Hebt u interesse?


lees verder

4 oktober - Dag van de ouderen

 • 17 september 2023

Op 4 oktober organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met het SAB de Dag van de Ouderen. Deze dag, die in het teken staat van de Week van de Ontmoeting, vindt plaats in de sfeervolle binnentuin van de Gouden Appel in Bemmel. Het begint allemaal om 14:30 uur, maar voel je vrij om al vanaf 14:00 uur binnen te komen.


lees verder

Dagtocht Utrechtse Vecht

 • 2 augustus 2023

Na het succes van vorig jaar hebben de seniorenvereniging KBO, de SAB en de Zonnebloem dit jaar weer een dagtocht georganiseerd. Op 1 augustus stonden drie luxe touringcars van de Betuwe Express gastvrij te wachten bij de Gouden Appel. In een mum van tijd waren 165 passagiers ingeladen en vertrok de stoet om via een prachtige route door de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug het plaatsje Maarssen te bereiken. Onderweg werden deelnemers door de chauffeurs gezellig bijgepraat met allerlei wetenswaardigheden over van alles wat onderweg op de route langs kwam.


lees verder

Geslaagde koffieochtenden KBO-Bemmel en SAB

 • 31 juli 2023

Afgelopen periode heeft onze Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel gezellige koffie-ochtenden verzorgd, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kon genieten.


lees verder

Cursus Engels voor gevorderden

 • 29 juni 2023

Het is niet eenvoudig om precies te benoemen wat men moet verstaan onder “gevorderd”, maar het is hoe dan ook beslist geen beginnerscursus.

Om u een idee te geven wat men zou kunnen verstaan onder “gevorderde” geef ik u een opsomming van onze activiteiten tijdens de cursus:

In principe gaan we uit van het gesproken woord, ook wel aangeduid als “conversatie”.


lees verder

Dagtocht senioren uit Bemmel, Haalderen en Ressen

 • 28 juni 2023

Na de succesvolle dagtocht vorig jaar naar de Biesbosch hebben de SAB, de seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en de Zonnebloem de handen ineen geslagen om wederom een dagje uit te organiseren.


lees verder

Eerste koffieochtend goed bezocht

 • 18 mei 2023

Op dinsdag 16 mei werd de eerste koffieochtend van de KBO-SAB gehouden in de Kinkel.


lees verder

Wandeling door oud-Bemmel

 • 18 mei 2023

De KBO en de SAB hebben samen met de Historische Kring Bemmel-Haalderen-Ressen een informatieve en vooral gezellige middag gehouden met als thema: Een wandeling door oud-Bemmel vanaf je stoel.


lees verder

Koffieochtend KBO-Bemmel en SAB

 • 9 mei 2023

Op 16 mei organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel een gezellig contactmoment, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kan genieten.


lees verder

“WANDELEN” DOOR OUD BEMMEL

 • 9 mei 2023

Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en de Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) organiseren op dinsdag 16 mei in samenwerking met de Historische Kring Bemmel een bijeenkomst in Cultureel Centrum De Kinkel.


lees verder

Tips, trucs & weetjes

 • 10 maart 2023

Bingomiddag 8 maart a.s.

 • 7 maart 2023

Op woensdag 8 maart a.s. organiseert Senioren Actief Bemmel (SAB) voor alle deelnemers van de activiteiten en cursussen een bingo.


lees verder

Cursus Kijk op kunst

 • 7 maart 2023

Afscheid genomen van Kees van den Heuvel….. Harrie Frijns (beeldend kunstenaar) neemt het stokje ook.
Cursus heet voortaan  "Kunstbeschouwing-langzaam kijken".
Gestart is op dinsdag 28 februari van 10.00 – 12.00 uur.
Locatie: Cultureel Centrum de Kinkel.


lees verder

Afscheid Gerrie Krijnen

 • 2 januari 2023

De SAB heeft, samen  met de deelnemers van de cursus Creatief, afscheid genomen van Gerrie Krijnen.


lees verder